Brede School Weespersluis

Sinds schooljaar 2018-2019 is in het gebouw aan de Papelaan 99 in Weesp de Brede School Weespersluis van start gegaan. De school bestaat formeel uit de twee scholen die later een eigen school in het nieuwe gebouw zullen krijgen. In de tijdelijke huisvesting werken deze scholen echter samen als één. Zo zorgen we ervoor dat het onderwijs, aan in eerste instantie een kleine groep kinderen, zo goed mogelijk vorm kan krijgen.

Weespersluis en Bloemendalerpolder

Op de tijdelijke huisvesting BS Weespersluis komen groepen voor leerlingen van 4 t/m 12 jaar (groep 1 t/m 8). Als startende school worden de groepen samengesteld naar gelang van het leerlingaanbod gedurende het schooljaar. Deze school is speciaal bedoeld voor kinderen woonachtig in Weespersluis en de Bloemendalerpolder.

Nieuwbouw De Nieuwe Jozef

De school is een samenwerking tussen twee verschillende schoolbesturen die beide vertegenwoordigd worden door een directeur. Wanneer de nieuwbouw klaar is, maken ouders een definitieve keuze voor een van de twee scholen. 

De Nieuwe Jozef in wording

Op wat eerst een grote zandvlakte was werd de eerste paal geslagen en zien we nu beetje bij beetje de school vorm krijgen. Bijzonder om te aanschouwen! Directeur Remon Pontman fietst af en toe langs het terrein om foto's te maken. Zien hoe onze nieuwe school langzaam maar zeker gestalte krijgt? 

Bekijk hier De Nieuwe Jozef